dissabte, 20 de juny del 2015

Per sempre ///

No plovia, però el cel era d’un gris fosc  que feia pensar que no trigaria gaire a fer-ho.  Ràfegues de vent incrementaven, encara més, la sensació de tempesta imminent. Des del darrera dels vidres de la finestra, contemplava com la gent s’apressava a arribar on fos que anessin, tement ells també, que els caigués un diluvi.
Somreia pensant que sovint anem de forma inconscient, automàticament, a fer quelcom. Fins i tot la gent tenia la percepció que per anar a navegar, o a la muntanya, no calia anar preparat adequadament. Com si anar amb un veler equivalgués a un trajecte de taxi; com si anar a buscar bolets, per dir quelcom simple, era semblant a anar a comprar tabac al carrer de sota casa.
Vist des d’un cinquè pis, les persones es veien petites i vulnerables. Sempre tenia la idea de que un peu gegantí podia aparèixer sobtadament i esclafar impietosament les vides menudes que pul·lulen allà baix, exactament igual que ho fa algun humà amb les formigues que entren i surten del seu cau.
I de sobte, es posa a ploure i comencen a córrer com si l’aigua els pogués fer cap mal: passen entre cotxes aparcats, salten bassals, creuen carrers sense mirar tement a les gotes d’aigua inofensiva, i exposant-los a morir sota una roda. Allà on quasi carranquejaven, es marquen uns bons esprints; la parsimònia la substitueixen per corredisses; el passeig pel neguit de trobar aixopluc.
Quan plou m’agrada encendre el foc de la xemeneia. Privilegis de viure en un àtic! (encara que no tingui ascensor) Trobo a faltar l’olor de la terra mullada, aquella fortor agradable que s’enfila per les narius fins el cervell, obrint les capsetes de records dels dies passats entre pins i faigs, entre alzines i gerds; la suavitat de la fullaraca o el soroll somort de la pinassa quan les trepitges; emmotllar els peus dins la molsa; les teranyines que es dibuixen per minúscules gotes d’aigua atrapades...
 M’assec en una butaca, amb les cames encongides i les abraço mentre.... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada